vrijwilliger login

Welkom !!

Hoi, leuk je hier, op dit deel van de website van Het Logeerhuis van Sint Nicolaas te zien. Dit deel van de website is alleen te lezen wanneer je bent ingelogd, met de inloggegevens die je van ons hebt ontvangen.

Het is bedoeld om onze vrijwilligers te informeren over zaken die leuk, interessant of belangrijk zijn rondom het feestelijke weekend in November.

De MAGIE van het Logeerhuis

We zijn erg blij dat het er naar uit ziet dat we dit jaar Het Logeerhuis weer mogen gaan organiseren. De voorbereidingen zijn in volle gang.

Het Logeerhuis van Sint Nicolaas wordt dit jaar (2021) voor de 13e keer georganiseerd. De organisatie is in handen van Stichting Sint Nicolaas Apeldoorn. Het doel van het Logeerhuis is jongeren te betrekken bij vrijwilligerswerk en ze hier op een laagdrempelige manier kennis mee te laten maken. Met vrijwilligerswerk doe je iets belangeloos voor een ander en vaak vind je het nog leuk ook. Je maakt jouw tijd vrij voor die ander en geeft wat van je zelf. Dit principe is uiteindelijk ook de basis van het Sinterklaasfeest. Kijk naar de pakjes, de surprises en de vele gedichten die gemaakt worden in de Sinterklaasperiode. Daar draait het om bij het Sint Nicolaasfeest. Helaas zijn veel mensen dit al lang vergeten en gaat het vaak om veel en grote kado’s. Met het Logeerhuis willen we juist de oorsprong van het Sint Nicolaasfeest weer iets meer aandacht geven. Het zit hem vaak in hele kleine dingen die een glimlach bij een ander op het gezicht toveren. En of je dat nou doet in de rol van piet, of als vrijwilliger bij de kassa, in de catering, als schminker, helpt bij de op- en afbouw, of wat dan ook….. dat maakt niet uit, het principe en de intentie is gelijk. Die MAGIE…. hopen we dat de bezoekers zullen ervaren als ze rondlopen in of rond het Logeerhuis. En daar ga JIJ onderdeel van uit maken !!

GEWELDIG

September 2021

Wat zijn we blij dat de voorbereidingen weer in volle gang zijn. Eind september is alweer de kaartverkoop van de 2200 kaarten voor de rondleidingen. We gaan er met z’n allen weer een enorm mooi feest van maken.

Het evenement kan dit jaar door gaan met in achtneming van de coronatoegangspas. Dat geldt voor bezoekers, maar dus ook voor al onze vrijwilligers ! Op de dagen dat je mee doet, zal dus gevraagd worden naar de coronapas. Kan je deze niet overleggen, via app of op papier, dan kan je helaas niet mee doen.

Augustus 2020

We leven momenteel in een heel bijzondere periode die niemand eerder heeft meegemaakt en helaas zien we het aantal besmettingen momenteel toenemen. Dat zorgt er ook voor dat het allerminst zeker is of het Logeerhuis van Sint Nicolaas in november door kan gaan. Omdat wij natuurlijk hopen dat het WEL door kan gaan en wij met elkaar de gezinnen in Apeldoorn een mooi feest kunnen gaan bieden, bereiden wij alles er op voor om dat waar te maken.

De gemeente is op dit moment bezig om onze vergunningaanvraag te beoordelen. Dat is door de corona een complex verhaal geworden en wij moeten voldoen aan heel veel extra regels, waar we jullie niet mee zullen vermoeien.

We weten 1 ding zeker, het zal anders gaan dan voorgaande jaren. Simpelweg omdat ook bij Het Logeerhuis van Sint Nicolaas de gezondheid van bezoekers én die van alle vrijwilligers boven alles gaat. Zo zullen de groepen die het huis in gaan, veel kleiner zijn dan anders en zullen de rondleidingen korter duren; 12 mensen per rondleiding i.p.v. 35 mensen en rondleidingen van 5 min. per kamer in plaats van 10 min.

Op dit moment zijn de regels zo dat kinderen geen afstand hoeven te houden. Niet naar elkaar, niet naar volwassenen en dus ook niet naar Sint en de Pieten. Dat is geweldig, want dit is de basis van ons Logeerhuis… “Dichterbij het leven van Sint en de Pieten kunnen kinderen niet komen”. En dat kunnen we gelukkig ook dit jaar weer waarmaken.

Formeel worden Sint en de Pieten gezien als “acteurs”. Voor acteurs geldt dat tijdens het spel geen afstandsregels gelden, maar daarbuiten wel. Om hierin geen onduidelijkheden te laten bestaan, hebben wij besloten om de 1,5mtr tussen de pieten onderling wel te gaan handhaven.

Ook naar alle ouders zullen de Pieten (volgens de huidige richtlijnen) wél 1,5mtr afstand moeten aanhouden.

.

14 oktober 2019

Momenteel zijn de voorbereidingen in volle gang. Er hebben zich inmiddels zo’n 200 vrijwilligers aangemeld. Het is elk jaar weer een hele klus om de planning hiervoor rond te maken. Daar zijn we nu vooral mee bezig. Alle 2200 kaarten voor de rondleidingen zijn verkocht en dat ging ook dit jaar weer razend snel. Geweldig toch!!

Verder kunnen we al vast verklappen dat dit jaar 1 van de kamers in het logeerhuis een andere invulling heeft gekregen. De spelletjeskamer is daardoor komen te vervallen. Wat er dan wel gaat gebeuren horen en zien jullie op 10 november.

Daarnaast hebben we ook een uitbreiding in het buiten-terrein. Super leuk voor de kinderen.

En als laatste kunnen we melden dat de handtekeningenkaart een andere invulling heeft gekregen en er 2 nieuwe thema-karakters bij zijn gekomen.

10 oktober 2019

26 september 2018

Kaartverkoop

Elk jaar weer een spannend moment…. De dag van verkoop van de 2200 kaarten voor de rondleidingen door het Logeerhuis van Sint Nicolaas. Zaterdag 28 september gaat deze weer plaatsvinden. Alles is er klaar voor en als staf zitten we deze dag bij elkaar om het verloop van de verkoop goed te monitoren. meer dan 30.000 hits zijn er deze dag op onze website. Dus best druk voor een lokaal Sint Nicolaasfeest….. maar wij zijn er klaar voor.

pepernotenrand

13 september 2018

de voorbereidingen zijn in volle gang

De voorbereidingen zijn alweer in volle gang. Heel veel is al rond. op 29 september is de kaartverkoop. Er zijn ongeveer 2200 kaarten beschikbaar en we gaan er toch eigenlijk alweer vanuit dat de kaarten binnen no-time verkocht zullen worden. Wat elk jaar toch een behoorlijk tijdrovende klus is, is het rondmaken van de vrijwilligers planning. Er doen elk jaar toch zo’n 180 vrijwilligers mee die allemaal een rol/plek toebedeeld moeten gaan krijgen.  We gaan daar de  komende weken hard mee aan de slag en proberen iedereen een leuke afwisselende plek te geven tijdens het 11e jaar van Het Logeerhuis van Sint Nicolaas.

pepernotenrand
13 augustus 2017

Het Weekend van het Logeerhuis

Het Logeerhuis is elk jaar in hetzelfde weekend. Het weekend nadat de Sint in Nederland is aangekomen! Dat weekend is gekozen om elk jaar de Sint en de Pieten te laten logeren in Apeldoorn. Het Woldhuis is de locatie. Dit jaar valt het logeerhuis op 24, 25 en 26 november. Het feest begint dit jaar wederom met een “meet & eat” op vrijdag… !!

Hier zijn we vorig jaar mee begonnen en dat is goed bevallen. Tussen 17.00u en 19.00u gaan we een kleine groep mensen, exclusieve toegang geven tot het logeerhuis om daar samen met Sint en de pieten te eten.

Vrijdagochtend 24 november zal in alle vroegte al begonnen worden met opbouwen door onze crew-leden. Zaterdagmorgen zullen de eerste vrijwilligers al om 06.30u arriveren om een begin te maken met het aankleden en schminken van zo’n 70 pieten die mee zullen doen. om 09.30u moet iedereen klaar zijn, want dan zullen de eerste bezoekers zich melden. Vanaf 10.00u zullen de rondleidingen starten.

In de eerste week van november zal de planning gemaakt worden en zullen alle vrijwilligers ingedeeld worden. We proberen daarbij zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen van iedereen, maar je zult begrijpen dat het onmogelijk is om aan alle wensen tegemoet te komen. Wij weten uit ervaring dat het lange dagen zijn en het veel van iedereen vraagt. het is vermoedend, maar gigantisch leuk om te doen. We proberen het ook voor iedereen leuk te maken en je rol afwisselend te laten zijn.

Uiteraard zorgen wij dat je tussendoor wordt voorzien van drinken en is er tussen de middag een goede lunch  voor iedereen. Op zaterdag is iedereen welkom om friet mee te blijven eten. Super is het om iedereen met half afgeschminkte gezichten bij elkaar te zien zitten en de verhalen van die dag met elkaar te mogen delen.

pepernotenrand

SVVSHet Logeerhuis is de trotse drager van het kwaliteitskeurmerk van de SVVS. In Apeldoorn en omgeving zijn wij de enige die dit keurmerk mogen voeren. Het mogen dragen van dit keurmerk laat zien dat wij een hoge kwaliteit willen uitstralen. We zijn kritisch naar het gedrag en de uitstraling van onze Sint en de Zwarte pieten. We schenken daar elk jaar veel aandacht aan. Onder andere door de trainingsmiddag die we elk jaar organiseren. Een belangrijk onderdeel van het keurmerk is de integriteit van onze organisatie en die van onze vrijwilligers. We komen namelijk intensief in contact met zogenaamde kwetsbare doelgroepen als kinderen en mensen met een verstandelijke beperking. Wij voeren daarom een integriteitsbeleid. klik hier om dat beleid in te zien

wist-je-dat

 

  • Het Logeerhuis van Sint Nicolaas in 2017 haar 10e editie beleefde.
  • er elk jaar ruim 150 vrijwilligers meewerken aan de uitvoering en organisatie van dit jaarlijkse evenement
  • in 2013 er 1700 kaarten beschikbaar waren voor de rondleidingen en deze in 9 uren waren uitverkocht
  • in 2014, er bijna 2000 kaarten waren en die al met 30 minuten weg waren.
  • we in 2016 een record aantal van 2250 bezoekers voor de rondleidingen zullen gaan verwelkomen.
  • in 2018 de kaarten wederom binnen het uur waren uitverkocht.
  • er 1800 broodjes door gegaan zijn dit weekend
  • op zaterdag 40 kilo friet is opgegeten door de vrijwilligers
  • er 70 liter chocolademelk wordt verkocht aan de bezoekers
  • dit maar weinig is wanneer je het vergelijkt met het aantal liters koffie dat wordt geschonken
Social Media
fotoalbum
Youtube Gastenboek