vrijwilliger login

Door de bekendheid van het Logeerhuis, zijn er steeds meer mensen die de weg weten te vinden en een kijkje komen nemen. Om die reden hebben we de activiteiten rond het logeerhuis van Sint Nicolaas zo georganiseerd dat het ook leuk en gezellig is om te komen wanneer u geen rondleiding heeft kunnen of willen boeken. Om zo  een stuk van “DE MAGIE” rond het Logeerhuis mee te beleven. De activiteiten en de sfeer rond het logeerhuis is een belevenis op zich !

Een groot deel van de buitenactiviteiten wordt georganiseerd door scoutinggroep Jagermeester Johan Bentinck!!

Broodjes bakken en popcorn poffen

De kinderen kunnen een broodje halen om deze gezellig bij kampvuurpiet te bakken bij het kampvuur. Wanneer het broodje klaar is, kan er zelfs ook nog een knakworstje in.

Bij de mensen van Veldwerk Nederland kan je boven een kampvuur je eigen popcorn maken. Lekker primitief in een ouderwetse zeepklopper aan een stok boven een houtvuurtje. Veldwerk Nederland is de vaste gebruiker van het Woldhuis. Overigens de voormalige ambtswoning van de Burgemeester van Apeldoorn.

Pietenparcours

Bij het pietenparcours kunnen de kinderen laten zien of ze al klaar zijn om ook piet te worden. De kinderen krijgen aan het eind van het parcours natuurlijk applaus van papa en mama en van een van de trainingspieten het felbegeerde pietendiploma.

Klimwand

pieten moeten natuurlijk goed kunnen klimmen. Om dat te kunnen blijven oefenen is er een echte klimwand waar ook kinderen mogen proberen om te klimmen.

Handtekeningenkaart

Kinderen zijn dol op de piet. Daarom heeft het Logeerhuis een fotokaart laten maken waar een aantal van de meest spraakmakende pieten op afgebeeld staan. Voor de kinderen een geweldige manier om op zoek te gaan naar deze bijzondere pieten en een handtekening te scoren.

Jeugdcircus

Pieten halen soms halsbrekende toeren uit en soms lijken het wel acrobaten. Van wie zouden ze dat toch leren….. Oké, een klein stukje van dat geheim zullen we tijdens het Logeerhuis verklappen. Circus Apeldoorn (www.circusapeldoorn.nl) is een jeugdcircus uit Apeldoorn en dit weekend kunnen kinderen samen met hen proberen om een klein beetje acrobaten-capriolen te doen.

Het paard van Sint Nicolaas

Ook zal de mooie witte trouwe viervoeter van Sint Nicolaas niet ontbreken tijdens dit feestelijke weekend. Paarden horen bij de Magie van sint Nicolaas. We zijn dan ook erg blij dat ook Ozosnel en Ozoklein aanwezig zijn. Kinderen kunnen, als ze dat willen, dicht bij het paard komen om met hem op de foto te gaan.

Social Media
fotoalbum
Youtube Gastenboek