vrijwilliger login

Beste bezoeker(s) van “Het Logeerhuis van Sint Nicolaas”, Wat geweldig leuk dat er ook dit jaar weer zoveel kinderen met hun vaders en moeders een kijkje komen nemen in het Logeerhuis van Sint Nicolaas.

Jullie hebben zojuist een bevestiging ontvangen van jullie bezoek met de daarbij behorende E-ticket.

Dit E-ticket moet u meenemen (digitaal of geprint) en wordt bij binnenkomst van het logeerhuis gescand en is slechts 1x te gebruiken.

U wordt verzocht om minimaal 15 minuten voor de gereserveerde tijd aanwezig te zijn. Houd hierbij rekening met min. 10min lopen vanaf de parkeergelegenheid.

Elke 10 minuten gaat er een nieuwe groep van maximaal 30 mensen het Logeerhuis binnen om te genieten van de rondleiding. Deze rondleiding duurt +/- 50 minuten en brengt jullie in een aantal kamers van het Logeerhuis waar Sint Nicolaas en de Pieten dit weekend verblijven. Jullie worden bij de ingang van het pand ontvangen door één van onze wegwijspieten die jullie tijdens de rondleiding zal begeleiden. De rondleiding start met de “pepernotenshow”. Daarna gaan jullie door naar de slaapkamer van de Sint, daar wacht een leuk verhaal door één van de vertelpieten. Via de slaapkamer van de hoofdpiet komen jullie in het laboratorium van Prof-piet. Hij is daar elke dag druk met het onderzoeken van “van alles en nog wat”. Daarna gaan jullie via de badkamers weer naar beneden naar de grote zaal waar nog een laatste voorstelling zal zijn, voor jullie doorgaan naar misschien wel de meest magische plek van Het Logeerhuis “de werkkamer” van Sint Nicolaas. Sint Nicolaas in eigen persoon zit natuurlijk op de kinderen te wachten. Hij neemt graag de tijd voor de kinderen, het kan best zijn dat u daarom voor zijn werkkamer nog even moet wachten.

HET LOGEERHUIS IS PRIMAIR BEDOELD VOOR DE KINDEREN! GEEFT U ALS OUDERS HEN DE RUIMTE. Wij doen ons best om het voor iedereen leuk te maken en rekenen hierbij op uw medewerking.

In het Logeerhuis is geen lift aanwezig. Buggy’s en rolstoelen kunnen daarom niet mee het pand in. Buggy’s kunnen bij de ingang achter gelaten worden en na de rondleiding weer opgehaald worden. Bij het Logeerhuis staat een grote verwarmde kapschuur; het “Pietencafé”. In het Pietencafé kunnen de kinderen zich vermaken met de pieten. Kinderen kunnen er cupcakes versieren terwijl de ouders van een lekker kopje koffie/thee of chocolademelk met wat lekkers kunnen genieten. Geregeld zijn er live optredens van showpieten, waaronder Piet Latus Pas en de muzikale duo “DJ&Pesto” met een swingend optreden. Inmiddels bekende gezichten voor de Apeldoornse kinderen. Na elk optreden is een meet&great mogelijk met deze pieten.

Buiten, rond het Logeerhuis, is ook van alles te doen. Er staat voor de allerkleinsten een springkussen, een draaimolen, kinderen kunnen een broodje bakken met Kampvuurpiet en kunnen het pietenparcours volgen om hun pietendiploma te halen. Een inmiddels bewezen favoriet is de handtekeningenkaart waarmee de kinderen op zoek kunnen gaan naar een aantal prominente Pieten van Het Logeerhuis van Sint Nicolaas! Ook zal de lieve trouwe viervoeter van Sint aanwezig zijn en kunnen de kinderen met hem op de foto en hem aaien. In het aangrenzende bos, kunnen de waaghalzen hun moed laten zien bij de klimwand en tokkelbaan. Kleedt u de kinderen en uzelf warm aan.

Voor de activiteiten buiten en rond het logeerhuis, even als voor de koffie/thee/chocolademelk en ranja wordt gewerkt met muntjes. Deze heeft u wellicht al besteld of anders zijn deze direct bij aankomst bij de kassa te koop voor € 0,75 per stuk. Een activiteit of consumptie kost slechts 1 muntje.

Openingstijden:

Zaterdag en Zondag: van 09.30u tot 17.30u. Beide dagen start om 17.00u een knallend slotfeest in het Pietencafé in aanwezigheid van Sint Nicolaas en alle pieten!!

Het adres:

Het Logeerhuis van Sint Nicolaas, Woldhuis 11, 7325 WN Apeldoorn

I.v.m. de zeer beperkte parkeergelegenheid rond het pand, raden wij u aan om zoveel mogelijk met de fiets te komen.

Mocht u ondanks alles nog vragen hebben, dan kunt u deze stellen via info@logeerhuisvandesint.nl

Wij zien u graag bij “het Logeerhuis van Sint Nicolaas” !!

Sint Nicolaas en zijn Pieten

Het logeerhuis wordt georganiseerd door stichting Sint Nicolaas Apeldoorn

Wij werken intensief samen met Stg. Go4iT Apeldoorn, IVN Nederland en scoutinggroep JJB.

Wij willen het ontstaan van het Sint Nicolaasfeest benadrukken: respectvol omzien naar de mensen om je heen, iets doen voor een ander. Het gaat niet om de omvang van een cadeau, of hoeveel het heeft gekost…. Het gaat om de aandacht die JIJ geeft aan DE ANDER. Dit doen wij mede door veel jongeren aan het Logeerhuis te laten deelnemen en hen mee te nemen in dit gedachtegoed. Om die reden stellen wij elk jaar veel kaarten beschikbaar voor kinderen die om welke reden dan ook wat extra aandacht kunnen gebruiken.

Het Logeerhuis is mede mogelijk gemaakt door vele fondsen en sponsoren. Wij willen hen hartelijk danken voor hun bijdrage en steun.

Social Media
fotoalbum
Youtube Gastenboek