vrijwilliger login

Door de bekendheid van het Logeerhuis, zijn er steeds meer mensen die de weg weten te vinden en een kijkje komen nemen. Om die reden hebben we de activiteiten rond het logeerhuis van Sint Nicolaas zo georganiseerd dat het ook leuk en gezellig is om te komen wanneer u geen rondleiding heeft kunnen of willen boeken. Om zo  een stuk van “DE MAGIE” rond Het Logeerhuis mee te beleven. De activiteiten en de sfeer rond Het Logeerhuis is een belevenis op zich !

Een deel van de buitenactiviteiten wordt georganiseerd door scoutinggroep Jagermeester Johan Bentinck!!

Broodjes bakken en popcorn poffen

De kinderen kunnen een broodje halen om deze gezellig bij kampvuurpiet te bakken bij het kampvuur. Wanneer het broodje klaar is, kan er zelfs ook nog een knakworstje in.

Bij de mensen van Veldwerk Nederland kan je boven een kampvuur je eigen popcorn maken. Lekker primitief in een ouderwetse zeepklopper aan een stok boven een houtvuurtje. Veldwerk Nederland is de vaste gebruiker van het Woldhuis. Overigens de voormalige ambtswoning van de Burgemeester van Apeldoorn.

.

.

Klimwand

Pieten moeten natuurlijk goed kunnen klimmen. Om dat te kunnen blijven oefenen is er een echte klimwand waar ook kinderen mogen proberen om te klimmen.

Handtekeningenkaart

Kinderen zijn dol op de piet. Daarom heeft het Logeerhuis een fotokaart laten maken waar een aantal van de meest spraakmakende pieten op afgebeeld staan. Voor de kinderen een geweldige manier om op zoek te gaan naar deze bijzondere pieten en een handtekening te scoren.

.

.

.Jeugdcircus

Pieten halen soms halsbrekende toeren uit en soms lijken het wel acrobaten. Van wie zouden ze dat toch leren….. Oké, een klein stukje van dat geheim zullen we tijdens het Logeerhuis verklappen. Circus Apeldoorn (www.circusapeldoorn.nl) is een jeugdcircus uit Apeldoorn en dit weekend kunnen kinderen samen met hen proberen om een klein beetje acrobaten-capriolen te doen.

Het Pietenparcours

De kinderen kunnen verschillende activiteiten doen om te laten zien of ze in staat zijn om een echte piet te worden. Pakjes bezorgen, mijter gooien, zaklopen, pepernotensjoelen en balanceren op de dakrand ! Als ze alles hebben gedaan, krijgen ze zelfs nog hun eerste pietendiploma.

Social Media
fotoalbum
Youtube Gastenboek