vrijwilliger login

Hallo allemaal,

Nog maar een paar weken tot Het Logeerhuis van Sint Nicolaas !
Wat super leuk dat jij je hebt aangemeld als vrijwilliger. Zoveel mensen, dat we enkelen van jullie op de wachtlijst hebben moeten plaatsen.
Ieder heeft zijn eigen rol of een eigen taak; crewleden voor het op- en afbouwen, technische mensen voor al het licht en geluid, verkeersregelaars, schminkers, onze was-dames, catering, beveiliging, spelbegeleiding, mensen bij de Kassa, onze stafeden, heel veel pieten en natuurlijk Sint Nicolaas. Meer dan 200 vrijwilligers doen dit jaar mee. Een groot aantal van jullie doet dat voor de eerste keer en we hopen dan ook dat jullie je thuis zullen voelen bij de Logeerhuis-familie!

De Logeerhuis-Academy
De kaarten voor de 2200 rondleidingen waren ook dit jaar minnen no-time verkocht. Het Logeerhuis van Sint Nicolaas blijkt wederom erg populair. Dat is natuurlijk geweldig, maar betekent ook dat we de hoge verwachtingen waar moeten gaan maken met elkaar. Als Staf hebben wij daar het natuurlijk volste vertrouwen in.
Om iedereen goed voorbereid mee te kunnen laten doen is op 10 november de Logeerhuis-Academy. Naast leuk en leerzaam, is het ook gewoon gezellig en wat leuk dat zoveel mensen naar deze middag komen.
Vanaf 13.00u staat de koffie/thee en wat lekkers klaar. We starten met het programma om 13.30u. En rond 16.00u sluiten we af met een hapje en een drankje. Tijdens de Logeerhuis-Academy hangt ook de planning klaar en kan je zien op welke plek je het logeerhuis-weekend bent ingedeeld. Planpiet heeft hierbij zoveel mogelijk rekening gehouden met persoonlijke voorkeuren die opgegeven zijn en er is geprobeerd om variatie in je taak te geven. Met 200 vrijwilligers is dat best een gepuzzel, er zal daarom helaas ook niet meer geruild kunnen worden. Mocht je niet op de Academy aanwezig zijn, geen zorgen… de planning wordt daarna ook per mail verzonden.

Nieuwe kamer
Dit jaar heeft 1 van de kamers een nieuwe invulling gekregen. De grote zaal beneden, welke afgelopen jaar de spelletjeskamer was, gaat anders worden. We zijn erg benieuwd naar hoe deze gaat uitpakken. Hoe deze ingevuld gaat worden, zullen jullie meemaken tijdens de Academy. Dan willen we hier een tipje van sluier laten zien.

Het Logeerhuis-weekend
In de week voor het logeerhuis wordt al begonnen met aanlevering van materiaal en op donderdag gaat de eerste opbouwploeg al aan de gang. Op vrijdag gaat het echt los en wordt Het Woldhuis volledig omgetoverd tot Het Logeerhuis van Sint Nicolaas. Gelukkig is daar
Zaterdagmorgen wordt het vroeg opstaan, want om 07.00u zitten de eerste van de ruim 80 pieten op de schminkstoel.
Om 09.00u doen we een gezamenlijke aftrap met nog even de laatste aanwijzingen en dingen waar je aan moet denken en om daarna iedereen in de juiste Sint Nicolaas-sfeer te zetten….
Om 09.30u gaat het terrein open en begroeten we ook direct de eerste bezoekers en om 10.00u start de eerste rondleiding door het huis.
Ruim 3000/3500 kinderen, vaders, moeders, opa’s en oma’s zullen langskomen en willen even meeleven in de magische wereld van Sint Nicolaas en zijn pieten. Voor hen spelen wij niet Sint en piet, voor hen ZIJN we Sint en Piet. Die magie proberen we daar aan hen over te brengen.

De geheime pepernotenfabriek
Dit jaar zullen de verhalen in de kamers in het teken staan van de geheime pepernotenfabriek. Ergens in de buurt van het Logeerhuis staat de geheime pepernotenfabriek, maar niemand weet eigenlijk waar precies. Het recept van de beste pepernoten is ook al geheim…. Wie zou de sleutel van de voordeur van de fabriek hebben? Hoe komen de pieten daar binnen als niemand weet wie de sleutel heeft. Maar…..als je goed oplet, zie je hier en daar wel een schoorsteen boven de grond uit steken…. Het zal dus wel waar zijn, maar het klinkt allemaal wel een beetje magisch.

Goed,…. jullie zijn weer een beetje bijgepraat over de ontwikkelingen. Zo hopen we dat jullie langzaamaan met ons toeleven naar dit geweldige evenement.
Zoals wij elk jaar weer zeggen; we kunnen het nog ze leuk bedenken en nog zo goed voorbereiden, maar het succes en de magie van Het Logeerhuis van Sint Nicolaas komt door het enthousiasme dat jullie (en ja, wij ook) dat weekend laten zien! DAT is namelijk het mooiste cadeau dat je iemand kan geven voor Sint Nicolaas.

Wij hebben en zin in!
En hopen dat jullie dat ook hebben…..

Groeten namens Bestuur en Staf
Arendo Sturre
Voorzitter Het Logeerhuis van Sint Nicolaas

Social Media
fotoalbum
Youtube Gastenboek