vrijwilliger login

…….In het jaar 280 na Christus werd in Patara (een dorpje in het huidige Turkije) een op het oog gewoon kind geboren dat van zijn rijke ouders de naam Nicolai kreeg. Maar vanaf zijn geboorte leefde hij een bijzonder leven. Op jonge leeftijd volgde Nicolai zijn oom op en werd Bisschop van het stadje Mira en stond zijn leven in het teken van omzien naar andere mensen. Na zijn dood (6 december 342) werd hij, om zijn bijzondere levenswijze en goedgevigheid heilig verklaard. Deze bisschop van Mira wordt tot op de dag van vandaag herdacht op de avond voor zijn dood….. 5 december. Zijn goedgevigheid en hoe hij omzag naar anderen is de belangrijkste reden voor ons om het Logeerhuis van Sint Nicolaas te organiseren. Niet de hoeveelheid pakjes of het prijskaartje bepaalt de waarde van je geschenk, maar het feit dat JIJ iets doet voor die ander, is vele malen waardevoller !

Om die reden komt elk jaar, in het eerste weekend na de aankomst van Sint Nicolaas in Nederland, de goedheiligman en de Pieten, logeren in Apeldoorn. Hij doet dit al jaren met bijzonder veel plezier en met een bijzondere reden…..

Het logeerhuis is gestart in 2008 en is de eerste 2 jaar gehuisvest geweest in het Parochiehuis van de Mariakerk in het centrum van Apeldoorn. Daarna is het als gevolg van het succes, verhuisd naar de huidige locatie in Het Woldhuis aan de Zutphensestraat.

in 2017 beleefde het Logeerhuis haar 10e editie!

Hoe het zo is gekomen dat Sint Nicolaas elk jaar in Apeldoorn komt logeren, kunt u hier lezen.

Het Logeerhuis van Sint Nicolaas is geopend voor publiek op de onderstaande momenten:

  • Zaterdag 19 november 2022 van 09.30u tot 17.30u
  • Zondag 20 november 2022 van 09.30u tot 17.30u

Verder vindt u op deze website achtergrond informatie over het logeerhuis, de organiserende Stichting Sint Nicolaas Apeldoorn, een plattegrond van het terrein en het logeerhuis zelf. Lees verder

Social Media
fotoalbum
Youtube Gastenboek