vrijwilliger login
Zaterdag 27 oktober 2018

De voorbereidingen voor Het Logeerhuis van Sint Nicolaas zijn in volle gang. De weken worden afgeteld. We kunnen terugkijken op een succesvolle kaartverkoop. Door de grote belangstelling was de site soms wat lastig bereikbaar. rond de 20.000 hits is dan ook best veel te noemen.  Maar goed, alle kaarten zijn verkocht en dus is het Logeerhuis wederom uitverkocht. Het direct na reserveren betalen van de kaarten was nieuw en is ons als organisatie goed bevallen. We hopen hiermee het aantal “no-show” te beperken. Het is altijd jammer dat er plekken leeg blijven waar we anderen blij mee hadden kunnen maken.

 

Ondanks dat er geen kaarten meer voor de rondleidingen zijn, weten mensen vaak niet dat er rond het logeerhuis zoveel te doen is dat je je ook zonder een rondleiding rustig een paar uur kan vermaken met de kinderen. Er lopen buiten meer pieten rond dan dat er binnen zijn. De kapschuur naast het Logeerhuis is dit weekend omgetoverd tot Het pietencafé. Even lekker zitten met een kop koffie/thee/chocomelk of Ranja terwijl de kinderen geschminkt worden of een cupcake versieren. In het pietencafé is elk uur een optreden. Zowel Piet Latus Pas als DJ&Pesto zullen weer van de partij zijn. Buiten op het terrein staan springkussens, een draaimolen en kunnen kinderen popcorn en/of een broodje (met knakworst) bakken. Ze kunnen hun pietendiploma behalen en kunnen bij de klimwand hun klimkunsten vertonen. Dan staat ook het jeugdcircus nog eens klaar om van de kinderen echte acrobaten te maken. En vergeet niet om ook nog even bij de mooie witte trouwe viervoeter van de sint lang te gaan! Daar staan de paardenpieten de kinderen al op te wachten. Wel goed om je te bedenken dat het Woldhuis in een bosrijke omgeving staat, dus een paar goed schoenen, of laarzen als het nat weer is, is geen overbodige luxe.

 

Dit jaar is er geen Meet&Eat op vrijdag. In combinatie met de beperkte tijd die we hebben voor het opbouwen van het Logeerhuis legde de Meet&Eat op vrijdagavond een te grote druk bij de organisatie om alles op tijd tip top in orde te hebben. Dat neemt niet weg dat Het Loggerhuis van sint Nicolaas altijd plaats biedt aan bijzondere doelgroepen. Dit jaar ontvangen wij dan ook met veel plezier de gezinnen die zijn aangesloten bij de Stichting Down Syndroom en ook komen er 5 jarigen via de Stichting uitgestelde kinderfeestjes hun kinderfeestje vieren. Met deze stichting is het Logeerhuis in contact gekomen tijdens de Beursvloer 055. We zijn erg blij dat we elkaar daar hebben kunnen helpen en zien uit naar de 5 jarigen die wij die dag graag in de watten leggen.

 

Voor de vrijwilligers die het Logeerhuis dit jaar mogelijk maken, zit de Logeerhuis Academy er al snel aan te komen. Rond de 180 vrijwilligers werken er dit jaar weer mee. Tijdens de Logeerhuis Academy maken nieuwe vrijwilligers kennis met bestuur en staf en natuurlijk een deel van de andere vrijwilligers. Daarnaast wordt er aandacht geschonken aan wat we van elkaar verwachten dat weekend en krijgen de Pieten instructies over hun rol. Ook hebben we een aantal workshops voor de vrijwilligers. Een grime-workshop staat weer op het programma, maar ook een creatieve en actieve workshop voor vrijwilligers die niet voor de eerste keer mee doen. Natuurlijk draait het ook om gezelligheid…. veel vrijwilligers doen al jaren mee en dan is het leuk om elkaar na bijna een jaar weer terug te zien en samen toe te leven naar de uitvoering van het Logeerhuis. Geloof het of niet, maar voor sommigen is dit echt een weekend waar al maanden naar uit gekeken wordt.

 

Social Media
fotoalbum
Youtube Gastenboek