01a-SP-Binnen

In het logeerhuis is het voor de kinderen een spannende boel, want wie wil er nou niet een kijkje nemen in de magische wereld van het leven rond Sint Nicolaas en de pieten. In de afgelopen 15 jaar hebben duizenden kinderen en volwassenen al een kijkje genomen en elk jaar weer staan veel mensen er voor in de rij. We proberen de groepen overzichtelijk te houden zodat er voor de kinderen voldoende ruimte blijft in de kamers. Elke 10 minuten kan een groep van 35 tot 40 mensen het Logeerhuis binnen gaan. Elke 10 minuten klinkt de bel als teken om door te gaan naar de volgende ruimte. Elke groep wordt rondgeleid door één van de wegwijspieten.

De kamers

De Entree

Jullie worden bij de entree ontvangen door één van de wegwijspieten. Deze zal jullie welkom heten en wegwijs maken in de magie van het Logeerhuis.

Laboratorium van Profpiet

In deze kamer is de slimste piet van Sint Nicolaas te vinden, althans…. dat denkt Prof. Piet. Door allerlei proefjes gedaan te hebben en gekleurde serums te mengen heeft hij een ingenieuze uitvinding gedaan. De Prof. Piet heeft er volle vertrouwen in en wil dit natuurlijk aan alle kinderen, papa’s en mama’s laten zien. Als dat maar goed gaat.

Slaapkamer van Sint Nicolaas

Misschien wel de meest magische kamer van het Logeerhuis. De slaapkamer van de Sint. Hier slaapt hij, hier poetst hij zijn tanden. Ruik aan zijn kussen, en zie hier zijn pantoffels staan. De kinderen krijg hier van één van de kamerpieten een verhaal te horen die de magie zal vergroten!

Sint zelf is natuurlijk druk in zijn werkkamer, maar die komt later.

Slaapkamer van de Hoofdpiet

De slaapkamer van de hoofdpiet is natuurlijk ook best bijzonder om eens een kijkje te nemen. Wat zijn nou belangrijke dingen die de hoofdpiet in zijn slaapkamer zal hebben. Natuurlijk de koffer waar zijn kleren in zitten en de plattegrond van Nederland.

De Pepernotenshow

In de eerste kamer ontmoeten de kinderen “chefpiet” pepernoot met zijn assistenten. Wat heb je nou eigenlijk nodig om een pepernoot te kunnen bakken. Welke kruiden moeten er in en hoe maak je die bolletjes mooi rond en overheerlijk. Dat leren de kinderen in de leuke korte PEPERNOTENSHOW. Voor de kinderen vertrekken leveren ze hun eigengemaakte pepernoot in bij een van de pieten en zullen ze naar de oven worden gebracht. Bij het verlaten van het Logeerhuis krijgen de kinderen een “ovenverse” pepernoot om te proeven.

De Pietenklas

Welk kind droomt er niet van om naar de pietenschool te gaan… hier in deze kamer kunnen ze even deze droom in werkelijkheid laten gaan, want ze mogen aanschuiven bij de pieten in de Pietenklas!

Werkkamer van Sint Nicolaas

De werkkamer van Sinterklaas is de laatste kamer die de kinderen bezoeken tijdens hun ontmoeting met de Sint. In deze kamer worden ze verwelkomd door de Bisschop, die wordt bijgestaan door de Hoofdpiet. De kamerheer houdt de tijd in de gaten en zal de kinderen misschien vermaken terwijl ze eventjes moeten wachten. Sinterklaas neemt namelijk graag de tijd voor de kinderen.