vrijwilliger login

Het Logeerhuis van Sint Nicolaas wordt jaarlijks georganiseerd in het weekend na de officiële intocht van de Sint in Nederland en is te vinden in en rond Het Woldhuis (Woldhuis 11 in Apeldoorn).

In en rond het logeerhuis is van alles te doen en te beleven. De magie van het Logeerhuis zul je overal terugvinden. Tot in de kleinste details wordt gewerkt aan de beleving van deze magie.

Natuurlijk is er de rondleiding in het logeerhuis zelf, maar ook wanneer u geen kaartje heeft kunnen reserveren voor deze rondleiding is het logeerhuis de moeite waard om met de kinderen naar toe te komen. Hieronder leest u meer over de verschillende plekken waar wat te doen is.

De entree/kassa is direct bij de ingang van het terrein en aangrenzend aan de gezellige kapschuur.
U kunt zich daar melden wanneer u een rondleiding heeft gereserveerd. Komt u zonder reservering, dan is de entree tevens de plek om munten te kopen waarmee de kinderen kunnen deelnemen aan de verschillende activiteiten rond het logeerhuis. Munten hebben wij gezien het niet commerciële karakter van Het Logeerhuis laag gehouden en kosten € 0,50. De munten zijn tevens te gebruiken als consumptiemunt (koffie/thee/chocolademelk en ranja) in het Pietencafé.

Het logeerhuis is niet volledig toegankelijk voor rolstoelen, dit in verband met de trappen in het huis. Buggy’s en kinderwagens kunnen niet het huis in. Bij de ingang is een ‘parkeerplaats’ hiervoor.

Het logeerhuis

Binnen in het logeerhuis is het voor de kinderen een spannende boel, want wie wil er nou niet een kijkje nemen in de magische wereld van het leven van Sint Nicolaas en zijn zwarte pieten. Heel veel mensen hebben al een kijk je genomen en veel mensen staan er voor in de rij. We proberen de groepen overzichtelijk te houden zodat er voor de kinderen voldoende ruimte blijft in de kamers. Elke 10 minuten kan een groep van 35 mensen het logeerhuis binnen gaan. Elke 10 minuten klinkt de bel als teken om door te gaan naar de volgende ruimte. Elke groep wordt rondgeleid door één van de wegwijspieten.

De voordeur

Jullie worden bij de voordeur ontvangen door één van de wegwijspieten. Deze zal jullie welkom heten en wegwijs maken in de magie van het Logeerhuis.

Pietenklas

Als eerste ruimte komen jullie in de Pietenklas. Hier zal de profpiet de kinderen meenemen tijdens een klein stukje van de les die hij geeft aan de zwarte pieten. De kinderen kunnen aanschuiven bij de zwarte pieten.

Slaapkamer van Sint Nicolaas

Misschien wel de meest magische kamer van het Logeerhuis. De slaapkamer van de Sint. Hier slaapt hij, hier poetst hij zijn tanden. Ruik aan zijn kussen, en zie hier zijn pantoffels staan.

De kinderen krijg hier van één van de kamerpieten een verhaal te horen die de magie zal vergroten!

Sint zelf is natuurlijk druk in zijn werkkamer, maar die komt later.

Slaapkamer van de Hoofdpiet

De slaapkamer van de hoofdpiet is natuurlijk ook best bijzonder om eens een kijkje te nemen. Wat zijn nou belangrijke dingen die de hoofdpiet in zijn kamer zal hebben. Natuurlijk de koffer waar zijn kleren in zitten en de plattegrond van Nederland.

Slaapzaal van de zwarte pieten

In de slaapzaal van de pieten staan veel bedden. Stapels naast elkaar. Allemaal netjes opgemaakt, want zo ziet de huispiet het graag. Koffertjes onder het bed en het kussen mooi opgeklopt en zo hier en daar een knuffel. Misschien mogen de kinderen hier wel even op een van de bedden liggen. Of zou het bed nog bezet zijn….?

Inpakkamer

De inpakkamer loopt wat achter op schema en daarom zou het fijn zijn als de kinderen de pieten hier een handje helpen met het inpakken van de pakjes.

Werkkamer van Sint Nicolaas

De laatste kamer en het spannendste moment voor de kinderen is natuurlijk de werkkamer van de Sint en de ontmoeting met de Bisschop welke wordt bijgestaan door de Hoofdpiet. De kamerheer zit voor de deur en is er om de tijd goed in de gaten te houden en zal u vermaken terwijl er misschien een paar minuten gewacht moet worden. De Sint neemt namelijk graag even de tijd voor de kinderen.

Het terrein rond het logeerhuis

Door de bekendheid van het Logeerhuis, zijn er steeds meer mensen die de weg weten te vinden en een kijkje komen nemen. Om die reden hebben we de activiteiten rond het logeerhuis van Sint Nicolaas zo georganiseerd dat het ook leuk en gezellig is om te komen en zo een stukje van de magie rond het Logeerhuis mee te beleven wanneer u geen kaartjes heeft voor één van de rondleidingen.

Pietencafé

In het Pietencafé is het altijd gezellig. Kinderen kunnen even zitten om te kletsen met één van de zwarte pieten of om de laatste hand te leggen aan die mooie kleurplaat voor Sint zelf. Dit alles terwijl de ouderen kunnen genieten van een kopje koffie of thee. Natuurlijk is er ook drinken te krijgen voor de kinderen zelf.

Daarnaast is er een geweldige grimeur die de kinderen kan omtoveren tot wat ze maar willen.

Op gezette tijden zijn er optredens van zwarte pieten. Zo is Hokus Pokuspiet hier geregeld te vinden om de kinderen zijn nieuwste goocheltrucs te laten zien, of Danspiet die de nieuwste pasjes aan de kinderen kan leren en ook DJ & Pesto laten geregeld van zich horen. Kortom een plek om zeker even rustig te gaan zitten. ….

Broodjes bakken

De kinderen kunnen een broodje halen om deze gezellig bij kampvuurpiet te bakken bij het kampvuur. Wanneer het broodje klaar is, kan er zelfs ook nog een knakworstje in.

Pietenparcours

Bij het pietenparcours kunnen de kinderen laten zien of ze al klaar zijn om ook zwarte piet te worden. De kinderen krijgen aan het eind van het parcours natuurlijk applaus van papa en mama en van een van de trainingspieten het felbegeerde pietendiploma.

Fotokaart

De kinderen zijn dol op de zwarte pieten. Daarom heeft het Logeerhuis een fotokaart laten maken waar een aantal van de meest spraakmakende zwarte pieten op staan afgebeeld. Voor de kinderen een geweldige manier om op zoek te gaan naar deze bijzondere zwarte pieten en een handtekening te scoren.

Geef je mening!
Sorry, er zijn geen polls op dit moment.
Social Media
fotoalbum
Youtube Gastenboek