login

Het logeerhuis

In het logeerhuis is het voor de kinderen een spannende boel, want wie wil er nou niet een kijkje nemen in de magische wereld van het leven rond Sint Nicolaas en de pieten. Heel veel mensen hebben al een kijkje genomen en veel mensen staan er voor in de rij. We proberen de groepen overzichtelijk te houden zodat er voor de kinderen voldoende ruimte blijft in de kamers. Elke 10 minuten kan een groep van 35 mensen het logeerhuis binnen gaan. Elke 10 minuten klinkt de bel als teken om door te gaan naar de volgende ruimte. Elke groep wordt rondgeleid door één van de wegwijspieten.

De voordeur

Jullie worden bij de voordeur ontvangen door één van de wegwijspieten. Deze zal jullie welkom heten en wegwijs maken in de magie van het Logeerhuis.

De Pepernotenshow

In de eerste kamer ontmoeten de kinderen “chefpiet” pepernoot met zijn assistenten. Wat heb je nou eigenlijk nodig om een pepernoot te kunnen bakken. Welke kruiden moeten er in en hoe maak je die bolletjes mooi rond en overheerlijk. Dat leren de kinderen in de leuke korte PEPERNOTENSHOW. Voor de kinderen vertrekken leveren ze hun eigengemaakte pepernoot in bij een van de pieten en zullen ze naar de oven worden gebracht. Bij het verlaten van het Logeerhuis krijgen de kinderen een “ovenverse” pepernoot om te proeven.

 

 

Slaapkamer van Sint Nicolaas

Misschislaapkameren wel de meest magische kamer van het Logeerhuis. De slaapkamer van de Sint. Hier slaapt hij, hier poetst hij zijn tanden. Ruik aan zijn kussen, en zie hier zijn pantoffels staan.

De kinderen krijg hier van één van de kamerpieten een verhaal te horen die de magie zal vergroten!

Sint zelf is natuurlijk druk in zijn werkkamer, maar die komt later.

Slaapzaal van de pieten

De slaapkamer van de hoofdpiet is natuurlijk ook best bijzonder om eens een kijkje te nemen. Wat zijn nou belangrijke dingen die de hoofdpiet in zijn slaapkamer zal hebben. Natuurlijk de koffer waar zijn kleren in zitten en de plattegrond van Nederland.

slaapkamer hoofdpiet

Het Experiment (Nieuw sinds 2016!)

De pieten hebben gevraagd of ze voortaan op de zolder mogen slapen, want een van de pieten heeft ruimte nodig voor een verrassend EXPERIMENT. Wat staat hier te gebeuren….. nog even een verrassing.

De slaapzaal van de pieten is daarom voortaan prive !!

badkamer

 

Spelletjeskamers

Natuurlijk willen de pieten tijdens deze drukke dagen ook wel een beetje kunnen ontspannen. Dat doen ze in de spelletjes kamer. even pepernotensjoelen, of sinterklaasmemorie. of stoombootdomino…. of gewoon even chillen op de bank en een filmpje kijken. het kan allemaal in de spelletjeskamer van het Logeerhuis.

Werkkamer van Sint Nicolaas

De laatste kstartamer en het spannendste moment voor de kinderen is natuurlijk de werkkamer van de Sint en de ontmoeting met de Bisschop welke wordt bijgestaan door de Hoofdpiet. De kamerheer zit voor de deur en is er om de tijd goed in de gaten te houden Misschien zal hij u vermaken terwijl er even een paar minuutjes gewacht moet worden. De Sint neemt namelijk graag even de tijd voor de kinderen.

Geef je mening!

Welke kamer in het Logeerhuis vinden jullie het leukste?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...
Social Media
fotoalbum
Youtube Gastenboek
Aanmelden nieuwsbrief