vrijwilliger login
Op 1 september starten wij een crowdfundingsactie voor Het Logeerhuis van Sint Nicolaas. “Beleef de Magie” is onze slogan. Deze willen we door de toenemende belangstelling ook buiten al meer tot uitdrukking brengen. Daarom willen we nieuw materiaal aanschaffen voor het buitenterrein zodat ook daar “De Magie” al meer tot leven gaat komen. Lees hieronder meer over deze crowdfundingsactie.

Het doel van Stg. Sint Nicolaas Apeldoorn is om jongeren vanaf 14 jaar op een leuke, creatieve en laagdrempelige manier kennis te laten maken met vrijwilligerswerk, door hen mee te laten werken aan Het Logeerhuis van Sint Nicolaas, waar Apeldoornse gezinnen een bezoek kunnen brengen aan het tijdelijke logeeradres van Sint Nicolaas en zijn pieten.

Het Logeerhuis van Sint Nicolaas is bij veel gezinnen inmiddels een begrip in Apeldoorn. Maar dat is niet het voornaamste doel van Stg Sint Nicolaas Apeldoorn, de organisatie achter het Logeerhuis.

Het belangrijkste doel is om jongeren op een creatieve en laagdrempelige manier kennis te laten maken met vrijwilligerswerk. Iets doen voor een ander in jouw leefomgeving (Apeldoorn) zonder daar direct is voor terug te ontvangen of jezelf op de eerste plaats te zetten.

Sint Nicolaas deed immers vroeger niks anders dan dat. Hij keek om naar zijn naasten zonder iets terug te verwachten en dat is het mooiste cadeau dat je een ander kan geven.

Bij Het logeerhuis van Sint Nicolaas kunnen jongeren vanaf 14 jaar meedoen. Kinderen vermaken en een glimlach op hun gezicht brengen. Het draait niet om cadeaus in materiele zin, niet om hoe groot een cadeau is, of hoe duur het was. Het draait bij Het Logeerhuis van Sint Nicolaas om de aandacht. Aandacht voor elkaar, voor dat kind dat achteraan staat, of net op dat moment verlegen is. Of aandacht aan die andere vrijwilliger die er even doorheen zit.

Tijdens het logeerhuis weekend, standaard het weekend na de landelijke intocht in november, wordt Het Woldhuis aan de Zutphensestraat voor één weekend omgetoverd tot de tijdelijke verblijflocatie van de Goedheiligman en zijn gevolg. Ouders kunnen met hun kinderen een bezoek komen brengen en, door vooraf een kaart te reserveren, een rondleiding krijgen door het pand dat volledig is sfeer is ingericht. Dichterbij het leven van Sint Nicolaas kunnen kinderen niet komen. Zelfs de ouders gaan weer geloven in de Magie van het Sint Nicolaasfeest.

Buiten op het evenemententerrein zijn diverse activiteiten waar kinderen aan kunnen deelnemen. Deze worden georganiseerd in samenwerking met andere Apeldoornse groepen zoals de scoutinggroep JJB en Jeugdcircus Apeldoorn.

De prijzen voor het bezoek, consumpties en activiteiten worden bewust laag gehouden zodat het Sint Nicolaasfeest voor iedereen toegankelijk blijft, ook voor mensen met een kleine portemonnee.

Daarnaast ontvangt de organisatie geen directe subsidie van de gemeente Apeldoorn en bedruipt het zichzelf.

Om de (nieuwe) deelnemers vooraf goed voor te bereiden op hun rol/taak, is de Logeerhuis-academy bedacht. Een training- en informatiemiddag op locatie. Wij vinden het belangrijk dat we vooraf kennis maken met elkaar. Kennismaken met de mensen met wie je samen gaat werken, sfeer proeven en voorbereidt worden op je rol. Hoe leef jij je in in de rol van Piet, hoe ga je om met kinderen, hoe bereik je ze als ze gespannen zijn en hoe betrek je de ouders bij dit magische verhaal. Het Sint Nicolaasfeest is namelijk geen kinderfeest, maar een familiefeest. Iedereen telt mee om de Magie van het Sint Nicolaasfeest tot leven te brengen en te houden.

Waarom deze campagne?

Wij willen graag ook buiten het Logeerhuis, op het evenemententerrein meer van de Magische sfeer creëren. Daarvoor moeten we investeren in materiaal en decor. Het Logeerhuis van Sint Nicolaas bestaat inmiddels 12 jaar, een deel van het materiaal is inmiddels wel aan vervanging toe.

Helpen jullie mee om onze slogan “beleef de magie” ook buiten als neer te zetten en dit mooie familiefeest te laten doorbestaan….!?

Social Media
fotoalbum
Youtube Gastenboek